Hönökaka med Gurksallad & Lax - Pågen Hönö - Recept | Pågen
15 minuter
3 5 1 50 röster

Laxmacka med gurksallad och dill

Går utmärkt att göra med både rimmad, rökt eller gravad lax.


Ingredienser

Gurksallad (4 smörgåsar)

  • 1 gurka 
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk hackad dill
  • 1/2-1 msk riven färsk pepparrot
  • ca 1 krm salt 

 

Laxmacka

  • en bit Hönökaka 
  • ca 1/2 dl gurksallad
  • 1-2 skivor gravad/rimmad/rökt lax
  • dillvippor till garnering

Tillagning

Gurksallad 

  1. Skala gurkan och halvera den sedan på längden. Skrapa ur kärnorna med en liten sked. Skär sedan gurkan i tunna skivor.
  2. Rör i en skål ihop gurka, yoghurt och dill. Smaka av med pepparrot och salt.

 

Laxmacka

  1. Klicka ut gurksalladen på Hönökakan.
  2. Toppa med lax och dillvippor.