Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Kallrökt lax med piffig ärtcreme på läckert rågbröd.
Ingredienser
(ca 4 pers.)
Pågen Surdegsgoda
Grönsallad
200 g kallrökt lax
1 knippe grön sparris
1 citron
3 msk smör
Dill eller persilja till garnering
Pepparrotscrème
1 msk crème fraiche 34%
200 g frysta ärtor
ca 10 g riven pepparrot
20 g rostade rapsfrö
Tillagning
Gör så här
Koka ärtorna i 30 sekunder. Häll av vattnet och låt ärtorna svalna.
Blanda ärtorna, pepparroten och crème fraiche i en skål och mixa med en stavmixer. Rör försiktigt ner rapsfröna.
Bryt av ändarna på sparrisen och lägg i en panna tillsammans med saften av en citron, ca ½ dl vatten och smöret. Koka i två minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bred på lite av pepparrotscrèmen på brödet, lägg på sallad och 1-2 skivor lax. Lägg på 1 msk av pepparrotscrèmen på laxen och sedan 2-3 sparris. Garnera med rapsfrö och örter.
TIPS! Om du vill förenkla för dig, använd färdig Pepparrotsvisp.