Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Klassisk landgång med handskalade räkor, cream cheese och rött äpple
Landgång med ägg- och pepparrotsfärskost, hyvlade grönsaker och räkor
Ingredienser
4 portioner
8 skivor JätteFranska
1 förp (480 g) handskalade räkor
Grönsaker
1 morot
2 gulbetor
1 silverlök
4 rädisor
1 rött äpple
10 isbitar
Ägg- och pepparrotsfärskost
4 ägg
200 g cream cheese
1 1/2 – 2 msk riven färsk pepparrot
salt och svartpeppar
Till garnering
Röd mangold
Tillagning
Gör så här
Grönsaker: Skala moroten och dela i två delar. Hyvla eller skär i tunna skivor på längden. Skala gulbetorna och löken, hyvla eller skär dem i tunna skivor. Hyvla eller skär rädisor och äpple i tunna skivor. Lägg äpplet och grönsakerna i en bunke, fyll på med kallt vatten och is och ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Ägg- och pepparrotsfärskost: Lägg äggen i kokande
vatten och koka 9 minuter. Spola dem i kallt vatten.
Skala äggen och pepparroten, hacka äggen och riv pepparroten. Blanda med färskosten. Krydda med salt och peppar.
Låt äpplet och grönsakerna rinna av i ett durkslag.
Skär bort kanterna på bröden och lägg dem bredvid varandra två och två. Bred på äggosten och lägg på räkorna. Lägg på äpple och grönsaker och garnera med röda mangoldskott.
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.