Kycklingmacka teriyaki - Recept | Pågen
4 5 1 10 röster

Kycklingmacka teriyaki

Mycket smak för lite ansträngning i denna lättlagade rätt där grillat bröd möter kyckling i sötstark sås och krispiga grönsaker. Din nya favoritmacka till både lunch och middag?


Ingredienser

(1 dubbelmacka)

  • 2 skivor Pågen JätteFranska
  • 1 pkt kycklingfilé
  • Färdig teriyakisås
  • Skivad gurka (ca 3-4 skivor)
  • Skivad tomat (ca 3-4 skivor)
  • 2 skivor ost
  • ½ skivad rödlök
  • Sallad
  • Sesamfrön efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, stek i stekpanna. När kycklingen är färdig häll över teriyakisåsen och stek lite till. Ställ åt sidan.
  2. Smöra två skivor JätteFranska på vardera sida och lägg i mackjärn. När brödet blivit gyllenbrunt och krispigt lägger du på en skiva ost på vardera skiva och behåller mackjärnet öppet tills osten smält.
  3. Lägg ut ett av bröden på en tallrik, toppa med kyckling, sallad, gurka, tomat, rödlök, lite sesamfrön och ev. mer teriyakisås efter smak. Avsluta dubbelmackan med den andra brödskivan på toppen.