Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Himla Go är mjuka och saftiga portionsbröd med gott om fiber som gör sig perfekta som utflyktsmackor. Fyll med en krämig kycklingcurry röra och gå ut och njut!
Ingredienser
1 pkt Himla go
3 st tomater, skivade
Machesallad
Curryröra med kyckling
2-3 kycklingbröst
3 msk rapsolja
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
Salt och peppar efter smak
1 gul lök, finhackad
1 äpple
1 röd paprika
ca 1/2 purjolök
2 msk curry
1 tsk malen gurkmeja
2 dl crème fraîche
3 dl majonnäs
Tillagning
Gör så här
Skär kycklingbrösten i små bitar. Krydda kycklingen med curry, lökpulver, vitlökspulver och salt och peppar efter smak. Låt kryddorna sjunka in och stek sedan kycklingen i smör eller olja tills den är genomstekt.
Finhacka gul lök och purjolök. Tärna äpple och paprika. Blanda ner allt i en bunke ihop med creme fraiche, majonnäs, curry och gurkmeja. Vänd i den svalnade kycklingen och smaka av med salt och peppar.
Fyll en Himla go-skiva med curryröran. Toppa med skivad tomat och machesallad och lägg på locket.