Kreuzberg grillad macka med svamp och västerbottensost | Pågen
25 minuter
4 5 1 2 röster

Kreuzberg

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. I Berlins mest folktäta stadsdel är musiken och konsten i centrum. Vi klev av U-Bahn och gick ett par hundra meter – sen hittade vi det tyska guldet.


Ingredienser

4 portioner

  • 500 g fryst svampmix
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ¼ kruka timjan
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven västerbottensost
  • 8 skivor Pågen Energi

Tillagning

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka timjanen.
  2. Lägg den frysta svampen i en het stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör, lök, vitlök och timjan och stek ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt grädden och låt den koka in ca 2 minuter.
  3. Fördela hälften av osten på fyra av brödskivorna. Lägg på svampen och toppa med resten av osten. Lägg på resten av brödet som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 4 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.