Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
I stället för klassikern med hummerkött fylls dessa rolls med kräftstjärtar. Ett roligt alternativ till den klassiska kräftskivan, eller ett bra sätt att ta tillvara på de kräftor som blir över efter festen.
Ingredienser
4 portioner
ca 30 kräftor
4 Pågen korvbröd
1 citron
1 ½ dl majonnäs
2 msk finhackad gräslök
50 g sallad
dillvippor till garnering
Smör till stekning
Tillagning
Gör så här
Knäck skalet på kräftorna och ta ut kräftstjärtarna. Knäck klorna med en kräftkniv eller genom att banka försiktigt med baksidan av en kniv.
Riv det gula skalet från citronerna på finaste sidan av rivjärnet eller med ett zestjärn. Blanda samman med majonnäs och 2 tsk citronsaft.
Hetta upp en stekpanna med smör till medelvärme. Stek korvbröden på utsidan på båda sidor. För mindre fet variant – värm korvbröden i ugn i ca 5 min 200 grader.
Öppna korvbröden försiktigt. Lägg i sallad, majonnäs, klokött och kräftstjärtar. Toppa med gräslök och dill. Servera tillsammans med citronklyftor.