Förrätt med Kräftstjärtar i Pågen Korvbröd - Recept | Pågen
20 minuter
3 5 1 3 röster

Kräft rolls med syrlig majonnäs

I stället för klassikern med hummerkött fylls dessa rolls med kräftstjärtar. Ett roligt alternativ till den klassiska kräftskivan, eller ett bra sätt att ta tillvara på de kräftor som blir över efter festen.


Ingredienser

4 portioner

  • ca 30 kräftor
  • 4 Pågen korvbröd
  • 1 citron
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 50 g sallad
  • dillvippor till garnering
  • Smör till stekning

Tillagning

Gör så här

  1. Knäck skalet på kräftorna och ta ut kräftstjärtarna. Knäck klorna med en kräftkniv eller genom att banka försiktigt med baksidan av en kniv.
  2. Riv det gula skalet från citronerna på finaste sidan av rivjärnet eller med ett zestjärn. Blanda samman med majonnäs och 2 tsk citronsaft.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör till medelvärme. Stek korvbröden på utsidan på båda sidor. För mindre fet variant – värm korvbröden i ugn i ca 5 min 200 grader.
  4. Öppna korvbröden försiktigt. Lägg i sallad, majonnäs, klokött och kräftstjärtar. Toppa med gräslök och dill. Servera tillsammans med citronklyftor.