Köttbullsmacka med grönkålspesto | Pågen.jpg
5 5 1 0 röster

Köttbullsmacka med grönkålspesto

Grönkål är nyttigt och har lång skördesäsong. En riktigt mångsidig och hållbar grönsak som är god på smörgåsen.


Ingredienser

  • 4 skivor Ica Selection Skånskt surdegsbröd
  • Köttbullar av valfri sort

Grönkålspesto:

  • 150 g grönkål
  • 2 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 80 g riven Västerbottensost
  • 1 msk pumpafrön
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Mixa grönkålen i en matberedare tillsammans med olja, vitlök, ost och pumpafrön till en jämn pesto. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred pesto på mackorna och servera med varma köttbullar.

Du hittar alla bröd och råvaror på ICA.