Korvbröd med krispiga champinjoner och fetaostkräm - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Korvbröd med krispiga champinjoner och fetaostkräm

Ett saftigt korvbröd fyllt med gyllenbruna, krispiga champinjoner, krämig fetaost och doftande vitlökssmör – en smakrik och elegant twist på den klassiska korven. Perfekt för dig som älskar umami och fräscha örtsmaker!


Ingredienser

Till 4 portioner

  • 4 Pågen Korvbröd
  • 200 g champinjoner, tunt skivade
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar
  • 1 rödlök, finhackad
  • Färsk dill

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade

Tillagning

Gör så här

  1. Förbered fetaostkrämen. Smula fetaosten i en skål. Tillsätt crème fraiche och olivolja. Mixa eller rör om tills det blir en slät kräm.
    Smaka av med salt och peppar.
  2. Fortsätt med vitlökssmöret. Smält smöret på låg värme i en
    kastrull. Tillsätt vitlöken och låt sjuda i några minuter tills smöret
    har en härlig vitlökssmak.
  3. Stek sen svampen. Värm smör i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i champinjonerna och stek dem tills de är gyllenbruna och
    krispiga. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm korvbröden lätt. Bred ett lager fetaostkräm i varje korvbröd. Fyll med de krispiga champinjonerna. Toppa med finhackad rödlök och färsk dill. Ringla över det smälta vitlökssmöret.