Korvbröd med grillade räkor med örtig majonnäs och grillad citron - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Korvbröd med grillade räkor, örtig majonnäs och grillad citron

Saftiga, grillade räkor med krämig örtmajonnäs och en frisk touch av grillad citron i detta smakrika korvbröd. En fräsch och lyxig twist på street food – perfekt för både sommargrillen och en snabb vardagsmiddag.


Ingredienser

Till 4 portioner

Grillspett

  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • Milt chilipulver (efter smak och styrka)
  • 1 citron, halverad och grillad

Örtig majonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt

Tillagning

Gör så här

  1. Förbered räkorna. Trä räkorna på grillspett. Krydda med
    salt och peppar. Grilla på medelhög värme i 2-3 minuter per
    sida tills de är rosa och precis genomstekta.
  2. Grilla citronhalvorna med skärsidan nedåt tills de fått fina
    grillränder.
  3. Blanda majonnäsen med persilja, koriander och vitvinsvinäger.
    Smaka av med salt.
  4. Värm korvbröden lätt. Bred ett lager örtig majonnäs i varje
    korvbröd. Lägg de grillade räkorna i brödet. Toppa med tunt
    skivad salladslök och ett stänk av milt chilipulver. Pressa den
    grillade citronen över räkorna för extra smak.