Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En smakrik klassiker med en twist! Kryddiga korvar får sällskap av syrlig picklad rödlök och frisk tomatsalsa – en perfekt balans av hetta, sötma och fräschör i varje tugga.
4 kryddiga korvar (t.ex. chorizo, salsiccia eller lammkorv)
Färska örter (t.ex. körvel, persilja eller koriander)
Salt och peppar
Snabbpicklad rödlök
1 stor rödlök, tunt skivad
0.5 dl vitvinsvinäger
0.5 dl vatten
1 msk socker
0.5 tsk salt
Tomatsalsa
2 stora tomater, tärnade
1 msk chilisås
1 liten lök, finhackad
Saften från 1/2 lime
Salt och peppar
Tillagning
Gör så här
Börja med den snabbpicklad rödlöken. Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt i en skål. Rör om tills sockret löser sig. Lägg i löken och låt stå i minst 30 minuter.
Fortsätt med tomatsalsan. Blanda tomater, chilisås, lök och limesaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Grilla eller stek korvarna tills de är genomvarma och har fått fin färg.
Värm korvbröden lätt. Lägg en korv i varje bröd. Toppa med picklad rödlök och tomatsalsa.