Korv i bröd med picklad rödlök och tomatsalsa - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Korv i bröd med picklad rödlök och tomatsalsa

En smakrik klassiker med en twist! Kryddiga korvar får sällskap av syrlig picklad rödlök och frisk tomatsalsa – en perfekt balans av hetta, sötma och fräschör i varje tugga.


Ingredienser

Till 4 korvar

  • 4 Pågen Korvbröd
  • 4 kryddiga korvar (t.ex. chorizo, salsiccia eller lammkorv)
  • Färska örter (t.ex. körvel, persilja eller koriander)
  • Salt och peppar

Snabbpicklad rödlök

  • 1 stor rödlök, tunt skivad
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt

Tomatsalsa

  • 2 stora tomater, tärnade
  • 1 msk chilisås
  • 1 liten lök, finhackad
  • Saften från 1/2 lime
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med den snabbpicklad rödlöken. Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt i en skål. Rör om tills sockret löser sig. Lägg i löken och
    låt stå i minst 30 minuter.
  2. Fortsätt med tomatsalsan. Blanda tomater, chilisås, lök och limesaft
    i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek korvarna tills de är genomvarma och har fått fin färg.
  4. Värm korvbröden lätt. Lägg en korv i varje bröd. Toppa med picklad rödlök och tomatsalsa.