Koreansk street sandwich med kålomelett, rökt skinka och majonnäs - Recept - Filip Poon | Pågen
4 5 1 40 röster

Koreansk street sandwich med kålomelett, rökt skinka och majonnäs

En tugga av den här mackan tar dig till vimlet på Seouls gator, där den säljs i gatuköken under morgontimmarna. Den är matig, söt och har ett härligt krisp med kål, morötter, ägg, skinka, ost, ketchup och majonnäs. Otroligt god till både frukost och lunch!


Ingredienser

Kålomelett

  • 2 dl vitkål, finstrimlad
  • ½ gullök, finstrimlad
  • 2 st morötter, finstrimlade i stavar
  • 2 st salladslökar, strimlade
  • 2-3 st ägg
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 2 msk smör

Övrigt

  • 4 skivor Pågen Roast´n Toast
  • 2 msk smör
  • 1 tsk socker
  • 4 st skivor rökt skinka
  • 4 st skivor cheddarost
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk majonnäs

Tillagning

Gör så här

Kålomelett

  1. Strimla grönsakerna och blanda i ägg, salt och peppar. Fräs omeletten i en stekpanna med smör på medelhög värme.
  2. Fördela och forma gärna smeten så att du får ut två kvadrater som passar mackans form.
  3. Stek cirka 1-2 min på båda sidorna. Lyft ur.
  4. Bred smör på brödet och rosta i stekpannan tills det får fin färg.
  5. Värm den rökta skinkan i stekpannan cirka 20 sek på varje sida.

Montera mackan så här

Bröd, tunt lager strösocker, kålomelett, skinka, ost, ketchup, majonnäs och bröd.

Recept av: Filip Poon

Ljuvlig!