Vegetarisk Macka med Grönkål - Pågen Energi - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Vegetarisk Macka med grönkol, tahini och rödbetor

Fyll på energin med denna matiga dubbelmacka fullproppad med höstens goda råvaror som pålägg. Både bröd och att äta grönsaker efter säsong är klimatsmart, så med denna macka blir middagen dubbelt så god!


Ingredienser

2 portioner

  • 4 skivor Pågen Energi
  • Ett knippe grönkål
  • 2 Morötter
  • 1 Vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 2msk Tahini
  • 1 dl Grekisk Yoghurt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 rödbetor
  • Salt peppar
  • Solrosfrön
  • Pumpafrön

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175.
  2. Skala och skär morötter och hacka vitlöken. Rosta i ugnen med smör, salt och peppar i ca 30 minuter.
  3. Ta ut när morötterna känns mjuka och mixa tillsammans med tahini, citronsaft, yoghurt och spiskummin. Ställ morotshummusen åt sidan.
  4. Skiva färska rödbetor och baka dom i ugnen på en plåt med lite salt och olja. Ta ut och låt dom svalna.
  5. Under tiden kan du steka grönkålen i en panna med lite salt och smör.
  6. Rosta eller stek fyra skivor Pågen Energi och gör två dubbelmackor med rostad morotshummus, ugnsbakade rödbetor och stekt grönkål.
  7. Strö över rikligt med fröer och njut.