Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Fyll på energin med denna matiga dubbelmacka fullproppad med höstens goda råvaror som pålägg. Både bröd och att äta grönsaker efter säsong är klimatsmart, så med denna macka blir middagen dubbelt så god!
Ingredienser
2 portioner
4 skivor Pågen Energi
Ett knippe grönkål
2 Morötter
1 Vitlök
2 msk smör
2 msk olivolja
1 tsk pressad citron
2msk Tahini
1 dl Grekisk Yoghurt
1/2 tsk spiskummin
2 rödbetor
Salt peppar
Solrosfrön
Pumpafrön
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 175.
Skala och skär morötter och hacka vitlöken. Rosta i ugnen med smör, salt och peppar i ca 30 minuter.
Ta ut när morötterna känns mjuka och mixa tillsammans med tahini, citronsaft, yoghurt och spiskummin. Ställ morotshummusen åt sidan.
Skiva färska rödbetor och baka dom i ugnen på en plåt med lite salt och olja. Ta ut och låt dom svalna.
Under tiden kan du steka grönkålen i en panna med lite salt och smör.
Rosta eller stek fyra skivor Pågen Energi och gör två dubbelmackor med rostad morotshummus, ugnsbakade rödbetor och stekt grönkål.