Hemmagjorda Mandelmusslor med Äkta Vanilj - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Klassiska Mandelmusslor på mandelspån och vaniljstång

Inför Pågens 140-årsjubileum hittade vi en skatt i arkivet – familjen Påhlssons receptbok från 1892. Det är en fantastisk bok med handskrivna recept från en svunnen tid. Här bjuder vi på ett smakprov ur boken – klassiska mandelmusslor från Matilda och Anders Påhlssons tid.


Ingredienser

15-20 st

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/3 dl socker
  • 130 g smör (rumstemperatur)
  • 1 dl mandelspån
  • 1 ägg
  • Kornen från ½ vaniljstång
  • Lite extra smör att smöra formarna med.

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg. Låt degen vila i kylen tills den blir hård och fast.

  2. Ta fram musselformarna och smöra dem med lite smör. Fyll formarna med degen genom att trycka ut med tummen till lagom tjocklek.

  3. Sätt ugnen på 200°. Baka i mitten av ugnen i 10-12 min. Ta ut och töm formarna direkt. Var försiktig så du inte bränner dig.

  4. Låt mandelmusslorna svalna på ett galler.