Klassisk ostburgare med bacon och tomat - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Klassisk ostburgare med bacon, tomat och picklad rödlök

En riktigt saftig ostburgare med krispigt bacon, picklad rödlök samt solmogna tomater – en klassiker som aldrig slår fel. Perfekt balanserade smaker och texturer gör den här burgaren till en riktig favorit!


Ingredienser

Till 4 burgare

Snabbpicklad rödlök

  • 1 stor rödlök, tunt skivad
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med den snabbpicklad rödlöken. Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt i en skål. Rör om tills sockret löser sig. Lägg i löken och låt stå i minst 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 180 grader. Ta en handfull nötfärs i taget och forma 4 runda biffar.
  3. Värm några matskedar olja i en stekpanna på medelvärme och stek baconen krispig. Stek sen biffarna i några minuter på båda sidor tills de har fin färg. Lägg över biffarna i en ugnsform. Lägg några ostskivor på varje biff och låt stå i ugnen tills osten har smält.
  4. Smöra bröden på snittytan och stek dem hastigt i en stekpanna
    eller grilla dem i ugnen.
  5. Lägg ett salladsblad i botten på varje bröd. Lägg på biffen med osten och toppa med tomatskivor, bacon, picklad rödlök och lägg på locket.

Tips på tillbehör: Tunna pommes frites med tunt skivad jalapeno,
majonnäs och färska örter.