Klassisk kladdkaka med Grädde & Pågen Gifflar - Recept | Pågen
45 minuter
4 5 1 45 röster

Kladdig kladdkaka med Gifflar

Underbart god kladdkaka i kombination med Pågen Gifflar Kanel. Svårt att motstå!


Ingredienser

Botten

  • 1 påse gifflar kanel


Kladdkakssmet

  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 6 msk cacao
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 krm salt
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 100g mörk choklad


Förslag på servering

  • Vispad grädde

Tillagning

Gör så här

  1. Använd en form med storlek ca 21-23 cm i diameter. Lägg i gifflarna i botten.
  2. Mixa ihop ingredienserna till smeten. Riv bakchokladen och blanda in. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i ca 35 minuter i mitten av ugnen, 175 grader.
  4. Vänd upp och ned på kakan och dra bort bakplåtspappret innan serveringen. Gifflarna bildar ett fint mönster på kakan
  5. Servera med en klick vispad grädde och lite färska bär.