Kebabsmörgåstårta på Hönökaka - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Kebabsmörgåstårta på Hönökaka

Hönökaka är inte bara fluffigt mjuk och god – den är också den perfekta grunden för en riktigt maffig smörgåstårta. Den här enkla men smakrika varianten med kebab passar lika bra en fredagskväll med familjen som att bjuda på till kalaset.


Ingredienser

(8 portioner)
  • 6 st skivor Pågen Hönökaka
  • 3 rödlök
  • 2 gurkor
  • 8 stora tomater
  • 400 g färskost
  • Vit kebabsås
  • Röd kebabsås
  • 800 g kebab
  • 1 isbergssallad
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 burk inlagd feferoni

Tillagning

Gör så här

  1. Skiva tomat, gurka, lök och stek kebab.
  2. Lägg salladsblad på ett fat eller en skärbräda. Lägg två skivor Hönökaka så det bildar en cirkel. Bre på färskost och skivad gurka, tomat, lök och kebab.
  3. Varva med nytt lager brödskivor och fyllning.
  4. Toppa smörgåstårtan med vit och röd sås, persilja och feferoni.