Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Imponera med en krans av Kavring toppad och dekorerad med massa goda sommarsmaker! Ett trevligt och vackert sätt att servera tilltugg på under midsommarlunchen.
Ingredienser
5-6 skivor Kavring
Färskpotatis
Smulad västerbottensost
1-2 kokta ägg
Dill
Matjesill
Gräddfil
Rädisor
Ätbara blommor (exempelvis panséer)
Tillagning
Gör så här
Koka färskpotatisen och låt den svalna. Dela sedan potatisen i halvor.
Koka äggen tills gulan är fast och dela sedan i skivor. Skär rädisorna i tunna skivor.
Dela brödskivorna på hälften diagonalt så du får 2 trianglar av en skiva. Lägg ut dem i en cirkel på ett stort fat.
Toppa brödskivorna med klickar av gräddfil samt matjessill, potatishalvor, äggskivor och de skivade rädisorna.
Strö den smulade osten över och dekorera med dillvippor och ätbara blommor.