Kavring krans - Recept | Pågen
5 5 1 1 röster

Kavring-krans

Imponera med en krans av Kavring toppad och dekorerad med massa goda sommarsmaker! Ett trevligt och vackert sätt att servera tilltugg på under midsommarlunchen.


Ingredienser

  • 5-6 skivor Kavring
  • Färskpotatis
  • Smulad västerbottensost
  • 1-2 kokta ägg
  • Dill
  • Matjesill
  • Gräddfil
  • Rädisor
  • Ätbara blommor (exempelvis panséer)

Tillagning

Gör så här

  1.  Koka färskpotatisen och låt den svalna. Dela sedan potatisen i halvor.
  2. Koka äggen tills gulan är fast och dela sedan i skivor. Skär rädisorna i tunna skivor.
  3. Dela brödskivorna på hälften diagonalt så du får 2 trianglar av en skiva. Lägg ut dem i en cirkel på ett stort fat.
  4. Toppa brödskivorna med klickar av gräddfil samt matjessill, potatishalvor, äggskivor och de skivade rädisorna.
  5. Strö den smulade osten över och dekorera med dillvippor och ätbara blommor.