Kavring chips med gubbröra - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Kavring-chips med gubbröra

Njut av den sötsyrliga, skånska smaken av Pågens klassiska Kavring på ett nytt och spännande sätt – som rostade chips med gubbröra. Enkelt, lyxigt och helt perfekt att bjuda på till påskmiddagen!


Ingredienser

  • ca 6 skivor Pågen Kavring
  • 4 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 rödlök
  • 1 burk matjessill á 200 g
  • ½ kruka dill
  • 1 burk stenbitsrom
  • Olivolja

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, skär upp Kavringen i snittar, ringla lite olivolja eller bre på lite smör. Sätt in i ugn i 15 minuter.
  2. Hårdkoka äggen, låt svalna. Hacka rödlök och gräslök fint. Rinn av sillen, men spara spadet. Hacka sill i tärningar.
  3. Hacka ägget och lägg i en skål. Blanda i majonnäs, creme fraiche, sill, sillspad, finhackad rödlök och dill.
  4. Toppa snittarna med en sked gubbröra och en klick stenbitsrom.