Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Njut av den sötsyrliga, skånska smaken av Pågens klassiska Kavring på ett nytt och spännande sätt – som rostade chips med gubbröra. Enkelt, lyxigt och helt perfekt att bjuda på till påskmiddagen!
Ingredienser
ca 6 skivor Pågen Kavring
4 ägg
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 rödlök
1 burk matjessill á 200 g
½ kruka dill
1 burk stenbitsrom
Olivolja
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, skär upp Kavringen i snittar, ringla lite olivolja eller bre på lite smör. Sätt in i ugn i 15 minuter.
Hårdkoka äggen, låt svalna. Hacka rödlök och gräslök fint. Rinn av sillen, men spara spadet. Hacka sill i tärningar.
Hacka ägget och lägg i en skål. Blanda i majonnäs, creme fraiche, sill, sillspad, finhackad rödlök och dill.
Toppa snittarna med en sked gubbröra och en klick stenbitsrom.