Karneval mackan med ryggbiff och smaktoner av sött salt hetta syra | Pågen
45 minuter
4 5 1 1 röster

Karneval-mackan

Karnevalen i Rio är en omåttlig fest fylld av dans, musik och härliga matupplevelser.Låt den inspirera och bjud på extravagans utan gränser. Karneval-mackan är ett riktigt schabrak av sött och salt som balanseras upp med hetta och syra.


Ingredienser

2 portioner

  • 4 skivor KärnSund
  • 350 g ryggbiff
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning
  • 1/2 mango
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1-2 msk limesaft

Salsa

  • 2 tomater
  • 1 grön chili
  • 1/2 rödlök
  • 1/2-1 msk rödlöksvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 msk hackad koriander
  • Salt och peppar
     

Garnering

  • Grön chili
  • Färsk koriander

Tillagning

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet och låt det ligga i 10 minuter.
  2. Stek köttet ett par minuter på varje sida, tills det får fin färg. Låt det svalna något och skär sedan på snedden i tunna skivor.
  3. Skär mangon i tunna skivor.
  4. Smaksätt majonnäsen med limesaft.
  5. Halvera och kärna ur tomaterna. Skär i fina tärningar.
  6. Kärna ur och strimla chilin.
  7. Finhacka rödlöken.
  8. Rör ihop tomater, chili och lök och smaksätt med vinäger och socker. Blanda ner hackad koriander.
  9. Varva kött, mango, majonnäs och salsa på hälften av brödskivorna.
  10. Strö över extra chili och koriander och toppa med resten av brödet.