Kantsnurror på JätteFranska - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Kantsnurror på JätteFranska

Har du ett barn som envisas med att inte äta kanterna? Då är det här matsvinns-tipset något för dig! Samla på dig de bortskurna kanterna, snurra ihop, pensla på smör, socker och kanel, in i ugnen och doppa i choklad. Helgfikat är räddat!


Ingredienser

  • Kanter av JätteFranska
  • ca 3 msk kanel
  • ca 3 msk brunt socker
  • Smält smör
  • Smält choklad
  • Grillpinnar

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Snurra ihop kanterna till små snurror och tryck igenom en grillpinne som håller cirkeln på plats. Tips! Om du förvarar dina brödkanter i frysen kan du tina dem innan och köra dem en kort stund i mikron, då formar kanterna lättare sig.
  3. Pensla snurrorna med smält smör och häll över lite kanel- och sockerblandning över varje.
  4. Lägg ut på bakplåtspapper på en plåt och ha i ugnen i ca 10-15 minuter tills de blivit gyllene och stelnat lite.
  5. Ta ut snurrorna och låt dem svalna lite innan du doppar i smält choklad.
Servera och njut!