Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Har du ett barn som envisas med att inte äta kanterna? Då är det här matsvinns-tipset något för dig! Samla på dig de bortskurna kanterna, snurra ihop, pensla på smör, socker och kanel, in i ugnen och doppa i choklad. Helgfikat är räddat!
Ingredienser
Kanter av JätteFranska
ca 3 msk kanel
ca 3 msk brunt socker
Smält smör
Smält choklad
Grillpinnar
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Snurra ihop kanterna till små snurror och tryck igenom en grillpinne som håller cirkeln på plats. Tips! Om du förvarar dina brödkanter i frysen kan du tina dem innan och köra dem en kort stund i mikron, då formar kanterna lättare sig.
Pensla snurrorna med smält smör och häll över lite kanel- och sockerblandning över varje.
Lägg ut på bakplåtspapper på en plåt och ha i ugnen i ca 10-15 minuter tills de blivit gyllene och stelnat lite.
Ta ut snurrorna och låt dem svalna lite innan du doppar i smält choklad.