Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Kantarellmacka - Smörstekt Levain med kantarellstuvning
Äntligen tid att njuta av höstens skörd av vilda kantareller! Det gör du bäst genom att stuva kantarellerna med grädde, lök och persilja och lägga på en lättrostad skiva färskt och rustikt Levainbröd. Magiskt gott!
Ingredienser
ca 250 g kantareller
2 st schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
ca 2-3 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
ca 1 msk färsk hackad persilja
2 skivor Levain
Salt och peppar efter smak
riven parmesan (till topping)
Några kvistar timjan (till topping)
Tillagning
Gör så här
Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar om det behövs.
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och lägg i kantarellerna. Stek tills vattnet från kantarellerna avdunstar. Tillsätt resten av smöret (men spara en bit att steka brödet i) och stek kantarellerna lätt tills de fått en fin yta. Tillsätt sedan lök och vitlök.
När löken fått en fin färg häller du i grädde och persiljan samt salt och peppar efter smak.
Ställ åt sidan och stek sedan brödskivorna i resten av smöret så de får en fin gyllene färg.
Lägg upp brödet på tallrik och häll över rikligt med kantarellstuvning. Om du vill kan du toppa mackan med riven parmesan och några kvistar timjan för en extra lyxig touch!