Kanapé med Aubergineröra på Jättefranska - Recept | Pågen
30 minuter
5 5 1 1 röster

Kanapé med aubergineröra och smörkokt purjolök

Goda tillbehör till förrätt eller som komplement till middagen


Ingredienser

(10 pers)

  • 4 skivor Jättefranska
  • Alfagroddar
  • 50 g purjolök, strimlad


Aubergineröra

  • 1 aubergine
  • 1 finhackad tomat
  • ½ finhackad gul lök
  • ½ finhackad vitlök
  • Olivolja
  • 1 krm timjan
  • 1 dl olivtapenade
  • Färsk persilja

Tillagning

Gör så här

  1. Koka purjolöken i smör tills den blir mjuk.
  2. Gör aubergineröran (se nedan).
  3. Gör tre små cirklar av varje brödskiva.
  4. Lägg på röran, purjolöken och garnera med alfagroddar.


Aubergineröra

  1. Dela auberginen på längden, blanda tomat, lök, vitlök, timjan, lite olivolja, salt, peppar och fördela det på auberginen.
  2. Rulla in i folie och baka av i ugn tills den är mjuk.
  3. Gröp därefter ur aubergineköttet, mixa med olivtapenade och persilja.