Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Serranoskinka och färska fikon på mörkt surdegsbröd. Enklare och godare än så här kan det inte bli. Harmonin mellan ingrediensernas smak och konsistens gör denna kalas-mackan till ren och skär njutning.
Ingredienser
(ca 4 pers.)
Grönsallad
200 g serranoskinka
2 färska fikon
Färska kryddor, t ex oregano, basilika eller timjan
1,5 dl riven parmesanost
150 g färskost eller 1,5 dl créme fraiche
Rivet skal från en ½ obesprutad citron
Salt, peppar
Tillagning
Gör så här
Blanda färskost, parmesan och citronskal.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj salladen och skär fikonen i kvartsdelar.
Bred parmesancrèmen på brödet, lägg på sallad och därefter 2-3 skivor skinka.
Lägg på parmesancrème på skinkan och garnera med lite extra parmesan och lite färska örter.