Cheesecake med Gifflar Saffran & Färskost - Jul - Recept | Pågen
4 5 1 17 röster

Cheesecake med saffran gifflar och färskost

Julig cheesecake i glas – en snabb efterrätt du enkelt svänger ihop. Ljuvligt god att bjuda på som efterrätt till jul och glöggmyset.


Ingredienser

6–8 personer

Färskostsmet

  • 3/4 dl florsocker
  • 200 g färskost
  • 0,5 dl crèmefraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1–2 msk glögg (alkoholfri, gärna som årets, med smak av apelsin)

Glöggsylt

  • 1 dl hjortronsylt
  • 3 msk glögg (alkoholfri, gärna som årets, med smak av apelsin)
  • 1 paket Gifflar Saffran
  • 2 dl frysta lingon

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär Gifflar Saffran i små bitar och sprid ut på en bakplåt. Skär också några snygga skivor för dekoration.
  3. Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Gifflarna ska bli lite hårda och krispiga.
  4. Vispa grädde, färskost, crèmefraiche, florsocker och vaniljsocker fluffigt
  5. Blanda hjortronsylt och glögg.
  6. Varva färskostsmeten med bitar av Gifflar Saffran, glöggsylt och lingon i glas.
  7. Toppa med en fin skiva Gifflar Saffran och några lingon.