Italiensk smörgåstårta med lufttorkad skinka - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Italiensk smörgåstårta med lufttorkad skinka


Ingredienser

  • 36 skivor Pågen Roast´n Toast
  • 2 squash
  • 4 röda paprikor
  • salami
  • lufttorkad skinka
  • ruccola
  • oliver
  • soltorkade tomater
  • cocktailtomater
  • mini mozzarella
  • soltorkade tomater
  • rostade pinjenötter
  • basilika

 Vit fyllning

  • 300 g färskost
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • ½ dl rostade hackade pinjenötter
  • ½ klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Röd fyllning

  • 300 g färskost
  • ½ dl crème fraiche
  • 3 msk röd pesto
  • salt
  • peppar

Grön fyllning

  • 300 g färskost
  • ½ dl crème fraiche
  • 3 msk pesto
  • salt
  • peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär squashen i ½ cm tjocka skivor på längden och lägg på en plåt. Dela paprikan och ta ur kärnhuset. Lägg på en plåt. Pensla grönsakerna med olja och ställ in i ugnen. Låt squashen blir mjuk, tar ca 20 minuter. Ta ut paprikan från ugnen när den börjar bli svart. Ta bort skalet. Skär av kanterna från brödet.
  2. Rör ihop den vita fyllningen med färskost, crème fraiche och pinjenötter. Riv i vitlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop den röda fyllningen med färskost, crème fraiche och pesto. Salta och peppra. Rör ihop den gröna fyllningen med färskost, crème fraiche och pesto. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut 12 skivor bröd på ett fat. Bred ut den röda fyllningen och de rostade paprikorna. Lägg på ett nytt lager bröd. Bred ut den gröna fyllningen och lägg på squash. Lägg på sista lagret med bröd. Bred den vita fyllningen över hela tårtan, så den blir täckt. Toppa med salami, skinka, ruccola, oliver, halverade cocktailtomater, mini mozzarella, soltorkade tomer, pinjenötter och basilika. Tryck lätt fast ruccola längst med kanterna på tårtan. Servera och njut!