Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär squashen i ½ cm tjocka skivor på längden och lägg på en plåt. Dela paprikan och ta ur kärnhuset. Lägg på en plåt. Pensla grönsakerna med olja och ställ in i ugnen. Låt squashen blir mjuk, tar ca 20 minuter. Ta ut paprikan från ugnen när den börjar bli svart. Ta bort skalet. Skär av kanterna från brödet.
Rör ihop den vita fyllningen med färskost, crème fraiche och pinjenötter. Riv i vitlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop den röda fyllningen med färskost, crème fraiche och pesto. Salta och peppra. Rör ihop den gröna fyllningen med färskost, crème fraiche och pesto. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut 12 skivor bröd på ett fat. Bred ut den röda fyllningen och de rostade paprikorna. Lägg på ett nytt lager bröd. Bred ut den gröna fyllningen och lägg på squash. Lägg på sista lagret med bröd. Bred den vita fyllningen över hela tårtan, så den blir täckt. Toppa med salami, skinka, ruccola, oliver, halverade cocktailtomater, mini mozzarella, soltorkade tomer, pinjenötter och basilika. Tryck lätt fast ruccola längst med kanterna på tårtan. Servera och njut!