Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Italiensk Smörgåstårta med soltorkade tomater och mascarpone
Smörgåstårta med härliga smaker från Italien. Italienskt Lantbröd, basilika och soltorkade tomater i en underbart god mix.
Ingredienser
Fyllning 1 och 3
250 g mascarpone
2 dl hackad färsk basilika
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Fyllning 2
150 g gorgonzolaost
2 dl crèmefraiche
10 bitar soltorkade tomater
Salt och peppar
Garnering
2 dl crèmefraiche
250 g mascarpone
70 g parmaskinka
70 g salami
10 körsbärstomater
280 g små mozzarellabollar
10 urkärnade svarta oliver
10 kvistar färsk timjan
25 g parmesanost
20 pumpa- eller ärtskott
Tillagning
Gör så här
Fyllning 1 och 3
Mixa samman mascarpone, basilika och finhackad vitlök till en slät kräm. Salta och peppra.
Täck botten med Italienskt Lantbröd. Bred hälften av fyllningen på understa bottnen. Täck med ett lager av bröd.
Fyllning 2:
Vispa upp crèmefraiche och tillsätt gorgonzolan. Finhacka de soltorkade tomaterna och rör i. Salta med försiktighet (då de soltorkade tomaterna och gorgonzolan innehåller salt) och tillsätt peppar.
Bred fyllning 2 på brödlager nummer 2 och täck med den tredje brödskivan. Bred på resten av fyllning 1 och täck med det översta lagret av Italienskt Lantbröd.
Garnering:
Vispa upp crèmefraichen så den blir fast. Tillsätt marscarpone mot slutet. Bred krämen runt kanten och täck hela tårtan.
Dela skivorna av parmaskinka mitt itu på längden och rulla till rosor. Fördela rosorna överst på tårtan. Vik salamiskivorna på mitten och forma till rosor. Fördela dem över tårtan.
Halvera körsbärstomaterna och lägg på tårtan. Strö över oliverna och toppa med timjan. Hyvla över parmesanosten.
Täck tårtan runtomkring med pumpa- eller ärtskott.