Hot-Tuna_Melt - Recept | Pågen
5 5 1 1 röster

Hot tuna melt – varm macka med tonfisk, ost, lök och kapris

Sugen på en varm macka? Testa en het tuna melt med tonfiskröra, smält ost och lite hetta från jalapeño – allt mellan krispiga skivor LantGoda. En smakexplosion!


Ingredienser

(4 personer)
  • 8 skivor Pågen Surdegsbröd LantGoda
  • 1 liten rödlök
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk dill
  • 1 jalapeño
  • 120 ml majonnäs (helst Kewpie)
  • 1 msk kapris, avrunnen
  • Zest av en halv citron
  • 1 msk citronsaft
  • 1 burk tonfiskfiléer i olja, avrunna
  • Svartpeppar, nymald
  • Havssalt
  • 2 msk smör, rumstempererat
  • 4 skivor amerikansk cheddar

Tillagning

Gör så här
  1. Finhacka rödlök, selleristjälk, dill och jalapeño. Blanda medmajonnäs, kapris, citronzest och citronsaft i en skål. Tillsätt tonfiskfiléer och dela lätt med en gaffel. Krydda generöst med nymald svartpeppar och smaka av med salt.
  2. Bred smör på ena sidan av varje brödskiva. Vänd skivorna så att den smörade sidan är nedåt. Lägg ost och tonfiskblandning på 4 av bröden. Lägg en brödskiva på toppen (smörsidan utåt).
  3. Värm en gjutjärnspanna på medelvärme. Lägg smörgåsarna i pannan, med ostsidan nedåt. Vänd en gång och tryck till mackorna med en tyngd. Grilla tills brödet är gyllenbrunt och krispigt och osten har smält, ca 4 min/sida. Lägg varma mackorna på en skärbräda och skär dem i halvor