Räkröra på Hönökaka med Ägg & Dill - Recept | Pågen
20 minuter
3 5 1 110 röster

Räkröra med ägg, ruccolasallad och gräslök

Här ger vi dig inspiration och tips på hur du kan variera din kost och få en bra start på dagen tillsammans med Hönökaka.


Ingredienser

  • 1 Hönökaka
  • Smör
  • Ruccolasallad
  • 200 g skalade räkor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk finhackad gul lök
  • Dillkvist
  • Gräslök, fint skuren
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk löjrom eller annan rom

Tillagning

Gör så här

  1. Hacka räkor, ägg, dill och gräslök grovt och lägg i en skål.
  2. Hacka gul lök mycket fint och lägg i skålen.
  3. Klicka ner crème fraiche, majonnäs och rom. Rör försiktigt ihop ingredienserna.
  4. Dela en Hönökaka i önskad storlek. Bred smör på brödet, fördela rucolan och klicka Hönöröra ovanpå.