Hönöpizza med färska tomater och krämig burrata Recept | Pågen
5 5 1 1 röster

Hönöpizza med färska tomater och krämig burrata


Ingredienser

  • 2 st Pågen Hönökaka
  • 2 msk tomatsås
  • 2 dl riven ost, t ex cheddar
  • 200 g färska cocktailtomater
  • 1 st burrata
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • Svartpeppar och salt

Kallrörd tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa strösocker

Tillagning

Gör så här

  1. Bred ett tunt lager tomatsås på Hönökakan.
  2. Toppa med riven ost.
  3. Grädda pizzan i ugn 300 grader i ca 2 min.
  4. Lägg sen på halverade cocktailtomater och burrata riven i fyra delar.
  5. Ringla över olivolja och toppa med basilika, svartpeppar och salt.

Kallrörd tomatsås gör så här

  1. Blanda ingredienserna i en skål.
  2. Häll såsen i en sil och låt hänga i ca 15 min.