5 5 1 0 röster

Hemlagade Chili cheese med jalapeños och ost

Krispiga, oemotståndliga Chili cheese på hemmaplan. Och dessutom på eget ströbröd gjort av ditt favoritbröd – kan det bli bättre?


Ingredienser

  • 1 paket jättefranska
  • 3 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 400 g ost
  • 2 jalapeños
  • 2 liter frityrolja

Tillagning

Gör så här

  1. Lägg brödet på en ugnsplåt och låt torka i ugnen på 125 grader i ca två timmar.
  2. Lägg brödskivorna i en blender och mixa tills du fått ströbröd.
  3. Finhacka jalapeños.
  4. Micra osten i en skål. Ta ut lite då och då och rör om tills du har en ostmassa som går att forma.
  5. Häll i jalapeños i ostmassan och rör om. Låt svalna en liten stund.
  6. Rulla små bollar av ostmassan.
  7. Rulla sedan ostbollarna i mjöl, ägg, ströbröd, ägg och ströbröd igen så hela ostbollen täcks. Risken är att osten annars läcker ut i oljan.
  8. Fritera ostbollarna några åt gången i oljan som ska vara 160 grader, i ca två minuter.