Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Grillad macka med haloumi, sockerärtor och färskost
Surdegsbröd med grillad haloumi och citron med karamelliserad knippmorot och spenatdipp
Ingredienser
LantGoda
Haloumi
Citron
Sockerärtor
Bönor av valfri sort
Rädisa
Knippmorötter
Spenat
Färskost
Vinäger
Salt
Peppar
Olja
Örter
Smör
Socker
Tillagning
Gör så här
Dela haloumin och citronen och grilla.
Förväll sockerärtor och blandade bönor snabbt i saltat vatten. Kyl ner, marinera med vinäger, salt, peppar, olja och örter. Skiva rädisan tunt, blanda allt väl, låt stå och marinera.
Rosta morötterna i panna med smör, strö över lite socker så att de karamelliseras.
Mixa spenaten grovt med färskost.
Rosta två skivor Surdegsbröd LantGoda och montera alla ingredienser mellan brödskivorna.