Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Börja med ärthummusen. Lägg alla ingredienser utom ärtorna i en skål. Mixa till en slät röra. Lägg därefter i ärtorna och mixa så att det är lite bitar kvar. Smaka av med citron och salt.
Salta fiskfiléerna på varje sida, droppa över lite olivolja och låt stå ca 15 min. Grilla eller stek fisken tills den får fin yta och innertemperatur på ca 56˚C.
Bred smör på båda sidor av bröden och stek/grilla dem gyllene.
Bryt fiskfiléerna i bitar och fördela på brödskivorna. Toppa med ärthummus och tunt skivad salladslök.