Grillad fisk med ärthummus Recept | Pågen
5 5 1 1 röster

Grillad fisk med ärthummus


Ingredienser

Till 4 personer:

  • 4 skivor Garant Brioche
  • 200 g vit fiskfilé (t ex torsk eller kolja)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk tunt skuren salladslök

Ärthummus

  • 150 g tinade gröna ärtor
  • 50 g kokta kikärtor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk tahini
  • 2 krm salt
  • 1/2 citron, saften
  • Mynta
  • Persilja

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med ärthummusen. Lägg alla ingredienser utom ärtorna i en skål. Mixa till en slät röra. Lägg därefter i ärtorna och mixa så att det är lite bitar kvar. Smaka av med citron och salt.
  2. Salta fiskfiléerna på varje sida, droppa över lite olivolja och låt stå ca 15 min. Grilla eller stek fisken tills den får fin yta och innertemperatur på ca 56˚C.
  3. Bred smör på båda sidor av bröden och stek/grilla dem gyllene.
  4. Bryt fiskfiléerna i bitar och fördela på brödskivorna. Toppa med ärthummus och tunt skivad salladslök.