Laxsmörgås - Smörgås med gravad lax - Laxmacka | Pågen
10 minuter
4 5 1 29 röster

Gravad laxmacka med tomat och rödlök


Ingredienser

  • 8 skivor bröd
  • 1 sats picklesmajonnäs (recept nedan)
  • 12 skivor gravad lax
  • 20 gram blandsallad
  • 8 skivor av kvisttomat
  • 16 ringar rödlök

 

Picklesmajonnäs

  • 40 gram pickles, grovmixad
  • 1 dl majonnäs, light
  • 4 msk citronjuice, färskpressad
  • Tabasco efter smak
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienser till picklesmajonnäs och smaka av med salt och peppar.
  2. Bred picklesmajonnäsen på de brödskivorna.
  3. Lägg på lax på varsin skiva, lägg sen på sallad, tomat och rödlök på bottenbitarna.
  4. Lägg på locken.