3 5 1 1 röster

Glasstårta med skorpbotten och jordgubbar

Några påsar Skorpor Kardemumma över och sugen på att bjuda sommargästerna på något extra gott? Då är den här glasstårtan något för dig.


Ingredienser

  • 200 g Skorpor Kardemumma
  • 100 g smält smör
  • ½ dl strösocker

Fyllning:

  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl glukossirap
  • 2 dl grekisk yoghurt 10 %
  • 3 dl vispgrädde

Garnering:

  • 1 liter jordgubbar

Tillagning

Gör så här

  1. Mixa Skorpor och det smälta smöret.
  2. Bre ut skorpmixen i en springform.
  3. Vispa äggulorna och sockret poröst
  4. Blanda i lättvispad grädde, vaniljsocker, glukossirap och grekisk yoghurt.
  5. Häll över fyllningen och ställ in tårtan i frysen i några timmar.
  6. Garnera med färska jordgubbar.