Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Julbaka med Gifflar! Passa på att maxa njutet med Gifflar Saffran – släng ihop en fantastisk julig och god cheesecake med Gifflar som bas.
Ingredienser
Botten
2 paket Gifflar Saffran
120 g smör
Fyllning
300 g färskost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 g saffran, 2 kuvert
3 dl vispgrädde 40%
Topping (valfritt)
Hela Gifflar Saffran
Granatäppelkärnor
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa Gifflar till smulor i matberedare eller med stavmixer och häll ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter tills du ser att de fått lite färg och torkat lite.
Smält smöret och blanda sedan med dina smulade Gifflar. Smöra eller lägg ut smörgåspapper i en springform och bred ut Gifflar-botten till ett jämnt och tjockt lager. Ställ in i kylen under tiden du gör fyllningen.
Rör ihop färskost, socker och vaniljsocker. Tillsätt saffran och vispa sedan grädden och vänd ner i smeten.
Bred ut smeten över botten av Gifflar cheesecake och låt stå i kylen minst 1 timme innan servering.
Toppa kakan med hela Gifflar och granatäppelkärnor.