Gifflar pizza Quattro Gifflar ioni - Recept | Pågen
3 5 1 4 röster

Gifflar-pizza Quattro Gifflar-ioni

Här kommer något alldeles extra för Gifflar-älskare – en pizza med fyra sorters mumsigt goda och lyxiga Gifflar-kombinationer på frasig smördeg. Dela en “Quattro Gifflar-ioni” med familjen under fredagsmyset eller bjud kompisarna på festen – oavsett kommer Gifflar-pizza göra succé!


Ingredienser

  • 1 påse Gifflar Vanilj
  • 1 påse Gifflar Kanel
  • 1 paket färdig smördeg
  • 1 burk hasselnötskräm
  • 200 g vit blockchoklad
  • Färska hallon
  • Färska blåbär
  • Minimarshmallows
  • Hackade rostade hasselnötter
  • Kolasås och chokladsås

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader (OBS! Kolla instruktionerna på smördegsförpackningen).
  2. Rulla ut smördegen och skär ut en stor cirkel. Forma det som blir över till en pizzakant genom att rulla den till en lång sträng och tryck fast runt cirkeln. Hacka små hål i degen med en gaffel innan den stoppas in i ugnen. Tillaga smördegen enligt instruktionerna på paketet.
  3. Smält vit choklad i micro eller vattenbad.
  4. Ta ut smördegsbotten ur ugnen och bre ut fyra “kvartar” av botten med varannan smält choklad och hasselnötskräm.
  5. Toppa första “kvarten” med skivade Gifflar Vanilj och färska hallon, andra med skivade Gifflar Kanel och mini-marshmallows, tredje med Gifflar Vanilj och färska blåbär och så sista med Gifflar Kanel och hackade nötter.
  6. Ringla kola- och chokladsås över pizzan.
Servera och njut!