Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Här kommer ett recept på något alldeles extra! En lyxig vanilj pannacotta toppad med Gifflar stekta i kolasås – en efterrätt som garanterat sätter guldkant på vilket firande som helst.
Börja med att göra pannacottan – lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt stå.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången tillsammans i en kastrull med grädden och strösocker och låt koka upp sakta i ca 2 min medan du vispar så kanelen blandas.
Ta upp vaniljstången och lägg sedan ner gelatinbladen. Rör runt så de löser upp sig.
Fördela grädden i portionsglas och ställ i kylen i minst 5h.
Nu är det dags att tillaga Gifflarna. Dela Gifflar i mindre bitar.
Vänd ner vispgrädde, sirap, strösocker och 1 tsk kanel i en stekpanna. Låt koka upp och puttra så såsen börjar tjockna.
Vänd ner delade Gifflar och vänd runt så de täcks och blir upphettade.
Portionera ut Gifflar i pannacotta-glasen. Som en sista touch kan du dekorera med en hel Gifflar som du sätter på kanten på glaset.