Gifflar pannacotta - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Gifflar pannacotta

Här kommer ett recept på något alldeles extra! En lyxig vanilj pannacotta toppad med Gifflar stekta i kolasås – en efterrätt som garanterat sätter guldkant på vilket firande som helst.


Ingredienser

Till pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
Gifflar i kolasås:
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • ca 6 st Gifflar Kanel

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att göra pannacottan – lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt stå.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången tillsammans i en kastrull med grädden och strösocker och låt koka upp sakta i ca 2 min medan du vispar så kanelen blandas.
  3. Ta upp vaniljstången och lägg sedan ner gelatinbladen. Rör runt så de löser upp sig.
  4. Fördela grädden i portionsglas och ställ i kylen i minst 5h.
  5. Nu är det dags att tillaga Gifflarna. Dela Gifflar i mindre bitar.
  6. Vänd ner vispgrädde, sirap, strösocker och 1 tsk kanel i en stekpanna. Låt koka upp och puttra så såsen börjar tjockna.
  7. Vänd ner delade Gifflar och vänd runt så de täcks och blir upphettade.
  8. Portionera ut Gifflar i pannacotta-glasen. Som en sista touch kan du dekorera med en hel Gifflar som du sätter på kanten på glaset.