Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Gifflar + glass + karamelläpple – så enkelt men så wow!
Ingredienser
Du behöver( till 4 portioner)
6 äpplen
1 citron
2 krm kardemummakärnor
3 msk smör
3 msk socker
1 l vaniljglass
1 paket Gifflar
1 tsk kanel
4 tomtebloss
citronmeliss, rostade mandelflarn
Tillagning
Gör så här:
Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
Mortla kardemummakärnorna.
Rör ihop 2 msk smör och 2 msk socker i en stekpanna. Smält till en ljus karamell och lägg i äpplena och kardemumman. Vänd runt försiktigt tills äpplena är helt täckta av karamell och börjar bli mjuka. Blanda ner citronsaften och -skalet. Ställ åt sidan.
Dela och stek Gifflar i resten av smöret, rulla i 1 msk socker och kanel.
Lägg äppelblandningen i botten av ett glas eller en skål, toppa med kulor vaniljglass, stekta och sockrade Gifflar.
Dekorera till sist med citronmeliss, mandelspån och tomtebloss.