Nyårsdessert deluxe
5 5 1 0 röster

Nyårsdessert deluxe

Gifflar + glass + karamelläpple – så enkelt men så wow!


Ingredienser

Du behöver( till 4 portioner)
  • 6 äpplen
  • 1 citron
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 3 msk smör
  • 3 msk socker
  • 1 l vaniljglass
  • 1 paket Gifflar
  • 1 tsk kanel
  • 4 tomtebloss
  • citronmeliss, rostade mandelflarn

Tillagning

Gör så här:

  1. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  3. Mortla kardemummakärnorna.
  4. Rör ihop 2 msk smör och 2 msk socker i en stekpanna. Smält till en ljus karamell och lägg i äpplena och kardemumman. Vänd runt försiktigt tills äpplena är helt täckta av karamell och börjar bli mjuka. Blanda ner citronsaften och -skalet. Ställ åt sidan.
  5. Dela och stek Gifflar i resten av smöret, rulla i 1 msk socker och kanel.
  6. Lägg äppelblandningen i botten av ett glas eller en skål, toppa med kulor vaniljglass, stekta och sockrade Gifflar.
  7. Dekorera till sist med citronmeliss, mandelspån och tomtebloss.