Lyxig marängtårta i ny tappning | Pågen
4 5 1 8 röster

Gifflar Marängtårta

Lyxig marängtårta i ny tappning! Försvinnande god marängtårta med smak av citron, bär och kanel.


Ingredienser

Två marängbottnar 

  • 6 äggvitor
  • 300 g socker
  • saften av en halv citron

Fyllning

  • 2 påsar Gifflar vanilj 
  • 1 liter vispgrädde 
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Blåbär
  • Röda vinbär
  • Kiwi

Tillagning

Gör så här

Marängbottnar

  1. Sätt ugnen på 125° C
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Du ska kunna vända skålen upp och ned utan att marängen rinner ut.  
  3. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa. Marängen ska vara jämn och fast. 
  4. Tillsätt resten av sockret samt citronsaften och vispa igen. 
  5. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och fördela marängsmeten så att du får två lika stora cirklar med maräng på plåtarna. 
  6. Grädda bottnarna i nederdelen av ugnen i 1,5-2 timmar. Bottnarna är klara när de känns torra och släpper från bakplåtspappret.
  7. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar tills ugnen har svalnat, gärna med ugnsluckan öppen. 

Garnera kakan precis innan servering. 

  1. Vispa grädden
  2. Skär Gifflar på längden i tre delar. 
  3. Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred ut en tredjedel av grädden och hälften av dina Gifflar. Lägg på nästa marängbotten och bred ut grädde och resterande Gifflar. Avsluta med vispad grädde och bär på toppen.