Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Lyxig marängtårta i ny tappning! Försvinnande god marängtårta med smak av citron, bär och kanel.
Ingredienser
Två marängbottnar
6 äggvitor
300 g socker
saften av en halv citron
Fyllning
2 påsar Gifflar vanilj
1 liter vispgrädde
Jordgubbar
Hallon
Blåbär
Röda vinbär
Kiwi
Tillagning
Gör så här
Marängbottnar
Sätt ugnen på 125° C
Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Du ska kunna vända skålen upp och ned utan att marängen rinner ut.
Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa. Marängen ska vara jämn och fast.
Tillsätt resten av sockret samt citronsaften och vispa igen.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och fördela marängsmeten så att du får två lika stora cirklar med maräng på plåtarna.
Grädda bottnarna i nederdelen av ugnen i 1,5-2 timmar. Bottnarna är klara när de känns torra och släpper från bakplåtspappret.
Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar tills ugnen har svalnat, gärna med ugnsluckan öppen.
Garnera kakan precis innan servering.
Vispa grädden
Skär Gifflar på längden i tre delar.
Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred ut en tredjedel av grädden och hälften av dina Gifflar. Lägg på nästa marängbotten och bred ut grädde och resterande Gifflar. Avsluta med vispad grädde och bär på toppen.