Pågens Gifflar Glass med Kolasås & Choklad - Recept | Pågen
4 5 1 16 röster

Gifflar med glass och kolasås

Glass och sommar är en matchning gjord i himmelen. Tillsätt Gifflar så har du en perfekt efterrätt att bjuda på – eller äta själv till en bra film.


Ingredienser

Ingredienser glass

  • 5 dl vispgrädde
  • En burk kondenserad mjölk
  • Ett paket Gifflar Vanilj
  • 100 g choklad

Ingredienser kolasås

  • 5 dl vispgrädde
  • 6 msk socker
  • 2 msk smör

Tillagning

Gör så här

Kolasås

  1. Häll sockret i en kastrull och låt det smälta under medelhög värme.
  2. Rör inte med sked eller liknande då sockret kommer fastna.
  3. När sockret smält tar du i smöret och skaka kastrullen lätt så sockret och smöret blandas.
  4. Häll i grädden och rör runt med en sked.
  5. Låt kolasåsen sjuda i ca 15 minuter på låg värme så det inte kokar över.
  6. Ta av från värmen och låt svalna när du är nöjd med konsistensen.

Glass

  1. Hacka Gifflarna i mindre bitar.
  2. Hacka chokladen.
  3. Häll upp vispgrädden i en skål och vispa tills den är härligt fluffig..
  4. Blanda i den kondenserade mjölken. Vill du ha glassen lite mindre söt tar du lite mindre kondenserad mjölk.
  5. Häll i de hackade Gifflarna och rör om tills de är jämnt fördelade i glassmeten.
  6. Ställ in i frysen i ca 2 timmar.
  7. Ta ut glassen och ringla över kolasås och den hackade chokladen.
  8. Ställ tillbaka in i frysen och ta fram till fikat – eller ät på en gång!