Gifflar cupcakes med krämig frosting - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Gifflar-cupcakes med krämig frosting

Ge dina cupcakes en smakuppgradering!" Smaksätt dem med kaneldoftande Gifflar – det gör dem extra saftiga och ger en härlig smakupplevelse i varje tugga. Toppa med en len cream cheese-frosting och en bit Gifflar för den perfekta avslutningen. Enkelt, gott och omöjligt att bara ta en!


Ingredienser

Muffins:
  • 3 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 125 g smör (smält)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl mjölk
  • Ca 6 st Pågen Gifflar Kanel (grovhackade i mindre bitar)
Frosting:
  • 60 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 100 g färskost

Tillagning

Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200°C och placera muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kardemumma i en skål.
  3. Vispa smör, socker och ägg fluffigt. Tillsätt mjölk, rör om.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten och vänd försiktigt ihop den tills den är slät.
  5. Vänd ner hackade bitar av Pågen Gifflar Kanel i smeten – detta ger en god kanelkick och en mjuk, saftig textur.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll upp till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 15–18 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Låt svalna helt.
  7. Nu till frostingen. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i cream cheese.
  8. Toppa de färdiga muffinsen med frosting samt en Gifflar delad på mitten!