Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En oemotståndligt god variant på äppelkaka där saftiga Gifflar Kanel möter söta äpplen. Ett måste att testa under äppelsäsongen!
Ingredienser
ca 4 äpplen
ca 2 tsk kanel
1 påse Gifflar Kanel
150g smör (samt lite extra att steka äpplena i)
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
Tillagning
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka 3 av äpplena i ca 1 cm stora bitar och lägg dem i en bunke. Strö över kanel och blanda runt så äpplena täcks. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek sedan äpplena tills de sugit åt sig av smöret och mjuknat lite. Ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker så smeten blir fluffig. Smält smöret och häll i smeten tillsammans med mjölk, vispgrädde, vetemjöl och bakpulver.
Lägg ut de stekta äpplena så de täcker botten av en ugnsfast form. Dela Gifflarna på hälften och skär det resterande äpplet i skivor. Lägg ut Gifflarna över de kanelstekta äpplena och varva med äppelskivorna. Häll över smeten. Ev. låt stå och dra i kyl en stund.