Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Bjud på ett örtdoftande och krispigt gott tillbehör med hjälp av bröd som blivit över – tomater Provencale. En enkel men smakrik rätt från södra Frankrike som passar till det mesta!
Ingredienser
1 dl ströbröd av ditt favoritbröd. Till detta recept har vi använt ströbröd av JätteFranska. Du hittar recept på hur du gör ditt egna ströbröd här.
8 st tomater
Örter provencale krydda efter smak
1-2 klyftor vitlök
1/4 dl riven parmesan
4 msk olivolja
Salt och peppar efter smak
Färsk persilja
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av toppen av tomaterna och lägg ut i ugnsfast form. Ringla olivoljan över och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Medan tomaterna är i ugnen så blandar du ihop ströbröd, parmesan, örter provencale, och pressad vitlök. Hacka ca ¼ av persiljan och blanda ner i ströbrödet. Salta och peppra efter smak.
Ta ut tomaterna efter ca 20 minuter, när de börjat mjukna, och fördela ströbrödet över dem. Ställ in i ugnen igen i ca 10-15 minuter tills ströbrödet fått en fin färg.