Fyllda tomater provencale - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Fyllda tomater provencale

Bjud på ett örtdoftande och krispigt gott tillbehör med hjälp av bröd som blivit över – tomater Provencale. En enkel men smakrik rätt från södra Frankrike som passar till det mesta!


Ingredienser

  • 1 dl ströbröd av ditt favoritbröd. Till detta recept har vi använt ströbröd av JätteFranska. Du hittar recept på hur du gör ditt egna ströbröd här.
  • 8 st tomater
  • Örter provencale krydda efter smak
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1/4 dl riven parmesan
  • 4 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av toppen av tomaterna och lägg ut i ugnsfast form. Ringla olivoljan över och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Medan tomaterna är i ugnen så blandar du ihop ströbröd, parmesan, örter provencale, och pressad vitlök. Hacka ca ¼ av persiljan och blanda ner i ströbrödet. Salta och peppra efter smak.
  4. Ta ut tomaterna efter ca 20 minuter, när de börjat mjukna, och fördela ströbrödet över dem. Ställ in i ugnen igen i ca 10-15 minuter tills ströbrödet fått en fin färg.
  5. Toppa med färsk persilja och servera!