Fullkornsmacka med Rökt Makrill på Rågbröd - Recept | Pågen
25 minuter
3 5 1 69 röster

Fullkornsmacka med rökt makrill


Ingredienser

4 pers.

  • 4 skivor Pågen Rågbröd
  • 2 rökta makrillfiléer, skinnade och brutna i mindre bitar
  • 4 löskokta eller pocherade ägg
  • 8 kokta färskpotatisar med skal
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk finskuren gräslök
  • dill till garnering
  • rödlök till garnering
  • salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Fördela majonnäsen jämnt på brödskivorna.
  2. Dela färskpotatisen i skivor och lägg dem på mackorna.
  3. Lägg på makrillen och äggen.
  4. Strö över gräslöken, garnera med dill och rödlök.
  5. Avsluta med salt och peppar.