Frittata med Levain och kantareller - Recept | Pågen
4 5 1 2 röster

Frittata med Levain och kantareller

Ett av de godaste och mest svinnsmarta sätten du kan njuta av kantareller på är i en bröd-frittata. Perfekt som en enkel lunch eller lätt middag, och ett utmärkt sätt att använda upp brödet till sista smulan.


Ingredienser

  • ca 4-5 skivor Levain
  • ca 500 g kantareller
  • 1 msk kantarellfond
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 purjolök
  • Färsk timjan
  • 6 st ägg
  • Smör att steka i
  • ca 1dl riven cheddarost
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att skära brödet i grova bitar. Stek sedan i smör så de får en fin gyllene yta och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka purjolöken och ansa kantarellerna. Hetta upp smör i en ugnsfast panna och fräs kantarellerna tills de mjuknat. Lägg några av kantarellerna åt sidan att toppa frittatan med. Tillsätt purjolöken och stek ett tag tills även den mjuknat.
  3. Häll över grädden och kantarellfond. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop i några minuter.
  4. Vispa ihop äggen och häll över i stekpannan, blanda runt.
  5. Lägg över brödbitarna och tryck ner dem lite i äggblandningen med stekspaden. Strö över osten.
  6. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter, tills frittatan har blivit fast och fått en fin yta.
  7. Toppa med de resterande kantarellerna samt några kvistar färsk timjan.