Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Ett av de godaste och mest svinnsmarta sätten du kan njuta av kantareller på är i en bröd-frittata. Perfekt som en enkel lunch eller lätt middag, och ett utmärkt sätt att använda upp brödet till sista smulan.
Börja med att skära brödet i grova bitar. Stek sedan i smör så de får en fin gyllene yta och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka purjolöken och ansa kantarellerna. Hetta upp smör i en ugnsfast panna och fräs kantarellerna tills de mjuknat. Lägg några av kantarellerna åt sidan att toppa frittatan med. Tillsätt purjolöken och stek ett tag tills även den mjuknat.
Häll över grädden och kantarellfond. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop i några minuter.
Vispa ihop äggen och häll över i stekpannan, blanda runt.
Lägg över brödbitarna och tryck ner dem lite i äggblandningen med stekspaden. Strö över osten.
Ställ in i ugnen i ca 15 minuter, tills frittatan har blivit fast och fått en fin yta.
Toppa med de resterande kantarellerna samt några kvistar färsk timjan.