Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Krisprig, gyllenbrun torsk möter fräsch och syrlig vietnamesisk kålsallad i denna smakrika burgare. En perfekt balans mellan hetta, fräschör och djupa umamismaker – både lyxigt och lättlagat!
1 msk fisksås (eller sojasås för vegansk alternativ)
Saften från 1 lime
1/2 tsk sesamolja
Tillagning
Gör så här
Börja med kålsalladen. Blanda risvinäger, socker, fisksås, limejuice och sesamolja i en skål. Tillsätt vitkål, morot och gurka. Blanda väl och låt stå i minst 30 minuter för att marinera.
Förbered för att fritera torsken. Ta fram en kastrull med höga kanter. Fyll upp med frityrolja och sätt kastrullen på en het platta. Värm oljan till 190 grader, sänk därefter till medelvärme och försök hålla oljan på 190 grader. Krydda torskbitarna med salt och peppar. Blanda vetemjöl, kolsyrat vatten (eller öl), bakpulver, salt och peppar i en skål till en slät smet. Doppa torsken i smeten och fritera i varm olja tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Smöra bröden på snittytan och stek dem hastigt i en stekpanna eller grilla dem i ugnen.
Bred ut majonnäs på bottenbrödet lägg sen på en bit friterad torsk. Toppa med kålsalladen, chilli och koriander. Lägg på brödlocket och servera.