5 5 1 0 röster

Friterad Burrata med cocktailtomater & pinjenötter

Med hemmagjort ströbröd i skafferiet kan man laga massa gott – varför inte friterad burrata med rostade tomater? Söt tomat möter syrlig ost i denna ljuvliga rätt med krispig utsida och krämig insida! Passar perfekt för lugna sensommarkvällar.


Ingredienser

  • 2st burrata
  • Ströbröd på FullkornsRost (se instruktioner nedan)
  • Ca 1-2 dl Vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1-2 vitöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 paket cocktailtomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • Rostade pinjenötter
  • ½ rödlök

Tillagning

Så gör du eget ströbröd:

  1. Bryt brödet (t.ex FullkornsRost) i lite mindre bitar i en mixer och mixa sedan tills det blir lagom finkornigt.
  2. Strö ut brödsmulorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in i ca 10-12 minuter i 175° (OBS, ugnar kan bli olika varma olika fort, håll därför koll under tiden).
  3. Rör runt smulorna efter halva tiden så att det blir jämnrostat.
  4. Tag ut och låt svalna, lägg i förslutna burkar och förvara torrt, svalt och mörkt.

Tillagning av friterad burrata:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela cocktailtomaterna på mitten och hacka rödlöken. Pressa vitlök och blanda ihop i en ugnstålig form. Salta och peppra efter smak och ringla olivoljan över.
  2. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills tomaterna mjuknat.
  3. Doppa Burratan i vetemjöl och sedan i ägg och till slut i ströbrödet. Fritera på ca 180 grader i ca 1 minut. Rör runt Burratan under tiden.
  4. Servera den friterade burratan med de rostade cocktailtomaterna, rostade pinjenötter och färsk basilika, och gärna en skiva bröd!