French ice cream toast | Pågen
30 minuter
3 5 1 50 röster

French ice cream toast

Toast med päron, blåbär och hasselnöt


Ingredienser

4 pers.

  • 4 skivor Roast’n Toast
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk smör
  • 2 päron, skalade, kokta i sockerlag
  • 2 msk blåbär
  • vaniljglass
  • 2 msk hasselnötter

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och mjölk till en slät smet.
  2. Tillsätt ägg och vaniljsocker.
  3. Låt vila i 20 min i rumstemperatur.
  4. Dela päronen i mindre bitar och ta bort kärnhusen.
  5. Kantskär brödet och vänd det i smeten.
  6. Stek i smör. 
  7. Lägg upp på tallrikar.
  8. Garnera med päronbitar och blåbär.
  9. Lägg på vaniljglass och strö över rostade, grovhackade hasselnötter.