Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano
Fantastiskt god variant av Hönökaka
Ingredienser
2 portioner
1 skiva Hönökaka
1 knipplök
1 knippe oregano
2 dl riven vällagrad prästost
1 liten zucchini
1 vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
Finstrimla knipplöken. Repa oreganobladen från kvistarna.
Fördela ost, knipplök och oregano (spara några blad till garnering) på brödet.
Grädda i övre delen av ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 min. Passa noga så att det inte bränns!
Skär under tiden zucchinin i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Stek zucchinin i olja tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
Fördela zucchinin på det gräddade brödet. Garnera med oregano och servera direkt!